10. 1. 2011.

2011 NFL play off

Oh, predviđanje o subliminarnom PR-u i veličanju procesa "greh-pokajanje-oproštaj" se završilo porazom Philadephia Eagles-a u prvom kolu play off-a. Doduše, došao je kraj i veličanju obnove, pa su i New Orleans Saints-i ispali u istom kolu.
I ko je sada ostao, i šta će to značiti za US? Da pogledamo: (po verovatnoći pobede)
1. New England Patriots - na kraju su se izdvojili kao najveći favoriti. I predstavljaju onu vladajući Ameriku, iz najstarijih, najbogatijih krajeva. Tradicija, ali na američki način - sve na svom mestu, podmazani zupčanici, ne toliko sila koliko primenjena intelegencija. Respect!
2. Atlanta Falcons - jedini preostali predstavnici Juga. Novo bogatstvo, ali Coca Cola tipa. Jaki, iskusni... Poraz im je jako dobro znan, ali uvek iskoriste svoj trenutak.
3. Pittsburgh Steelers - stari čelični momci. Predstavnici industrijske amerike koja je na umoru... Da li će stari industrijalizam ponovo oživeti?
4. Green Bay Packers - socijalizam, američki. Treba potražiti odgovor na pitanje zašto se socijalizmi ukorenjuju u severnjačkim društvima? Ali, ipak, mislim da sadašnji US nije dobro tlo za pobedu socijalističkog tima.
5. Baltimore Ravens - dugo među najboljima, nikada najbolji. Čelična odbrana predvođena najvećim pozitivnim bilder filozofom današnjeg NFL-a, Ray Lewis-om. Sada pomognuta mlađim snagama, ali još uvek im je potrebno "ono nešto" da bi prešli najveće prepreke.
6. Chicago Bears - Pre sezone ih niko nije uzimao ozbiljno. Dogurali su jako daleko. Ali, Čikago je to, nikada sam centar, ali uvek moćan.
7. New York Jets - evo nekoga iz samog centra, ali tim koji je malo više "radnički", a manje akademski, a to izgleda nije nešto što prija Njujorku. Ta njihova neusklađenost im je i najveći problem, pa, iako su se ove godine izuzetno potrudili, bilo bi pravo iznenađenje da pobede.
8. Seattle Seahawks - najgori tim koji je ikada ušao u play off! I pobedili su važeće prvake u prvom kolu! Ali, i dalje izgledaju kao da su tim "sa ulice", i nekako su uspeli "na foru". Ipak je to Sijetl, dom mnogih čudnih uspeha, ali svi se ipak odsele odatle čim dobiju priliku.

P.S. Sada se sve završilo. Pobedio je tim sa broja 4 moje liste. Ovo potvrđuje i moje pogađanje rezultata ovog playoff -a, a to je ravno 50%. Zaključak: ne treba se kladiti.
Ali, ko može da ne voli tim koji igra u gradu od 40.000 stanovnika sa stadionom od 60.000 koji je stalno pun!? I to narednih 10 godina :)
Tako je i Amerika izabrala za ovu godinu: Hajde da volimo i negujemo one naše male, svakodnevne, lepe stvari.

1 коментар:

  1. Steelers-i su u utakmici koja je više ličila na boks meč izašli okrvljaveni, ali kao pobednici protiv Ravens-a. (Izgubio bih da sam se kladio)
    Packersi su nokautirali favorizovane Falconse serijom udaraca u drugoj rundi, a Aaron Rodgers postaje novi miljenik nacije. (Na ovu utakmicu se ne bih kladio)
    Chicago je lagano otkačio loši Seattle. (Ovde bih dobio opkladu)
    Jetsi su bili snažni i uradili ono što su svi govorili da je nemoguće, pobedili New England njihovim greškama. (Još jedan promašaj na kladionici, potencijalnoj).
    Zaključak - nemoj da se kladiš!
    Polufinale je: socijalizam protiv čikaške tradicije, i njujorški lajavci protiv železaraca. Predviđam finale: Jets - Packers.

    ОдговориИзбриши