04.01.2012.

NFL playoff 2012

Završena je regularna 2011 sezona, i kako je napisano u jednom tekstu: "Neka sada (prava) igra počne".
Glavni utisci iz ove sezone su
1. Značajan pad gledalaca na stadionima, koji čak ni dobro uhodani "blackout" nije uspe da sakrije
2. Propast dva tima koji su najavljivani kao velike nade: Philadelphia Eagles i New York Jets.
3. Vaskrsenje jednog tima koji je godinama bio najgori: Detroit Lions
4. Prva sezona kvoterbeka koji obećava da postane jedan od najboljih igrača u istoriji: Cam Newton iz Carolina Panthers-a, i
5. Stvoren je pravi celebrity kvoterbek, Tim Tebow iz Denver Broncos-a.

U doigravanje se plasiralo 12 timova, i evo redosleda po mojoj proceni o verovatnoći osvajanja titule:
1. Green Bay Packers - Prošlogodišnji pobednici, i ekipa koja je u prvih 15 kola ove sezone bila jednostavno SAVRŠENA! Da su tako nastavili, bili bi daleko ispred svih. Međutim, poslednje utakmice su odigrali loše, jednu izgubili, u poslednjoj nije igrao Aaron Rodgers!? Doduše, nisu imali motiva da se bore, jer su osvojili sve što su mogli, ali već smo ranije videli ovaj scenario... odlični tokom sezone, na kraju se umore, i onda u play off-u jednostavno ne stignu da se vrate u formu. Nadam se da se to neće dogoditi ovogodišnjim Packersima, jer je ono što su prikazali tokom prvih 15 kola je bila - pesma.
2. Baltimore Ravens - Oni su na drugom mestu samo zbog sistema takmičenja, tj činjenice da ne mogu da se sretnu sa Packersima pre velikog finala. Mislim da su najkvalitetniji tim iz one druge grupe. Tokom sezone su bili često tihi i izgubili su nekoliko utakmica od slabijih od sebe, ali su ipak sve vreme pokazivali konstantnu posvećenost, koja ih ove godine može dovesti daleko.
3. New Orleans Saints - Koliko god sam bio protiv ove ekipe koja je osvojila Supebowl pre dve godine, sada sam ipak oduševljen njihovom igrom. Sezonu su počeli malo lošije, ali kako je vreme išlo, bili su sve bolji i bolji. Drew Brees je oborio sve rekorde koje jedan kvoterbek može da napravi tokom sezone. Samo činjenica da će, ukoliko sve ide po očekivanjima, finale pre finala igrati u zaleđenom Green Bay-u, a ne u svojoj klimatizovanoj dvorani, je odlučila da ih stavim posle Packersa.
4. New England Patriots - Iako za njih navijam, nisam oduševljen onim što su prikazali tokom sezone. Iako su najbolji u svojoj grupi, stavljam ih iza Baltimora, jer su ipak ekipa koja ima najgoru odbranu od svih u playoff-u. Često su pobeđivali zbog grešaka protivnika, ali, to je na neki način njihov stil igre. Ipak, su bili konstantni u svom čekanju grešaka.. pa, ako tako nastave.. možda nešto i urade.
5. Pittsburgh Steelers - Prošlogodišnji finalisti. Ne bih se iznenadio da se i ove godine ponovi finale sa Packers-ima. Na žalost, u poslednjih nekoliko kola su imali nekoliko povreda, i pad kvaliteta igre je primetan. Da su ostali na nivou negde iz sredine sezone, zauzeli bi drugo mesto u ovoj mojoj listi... ovako.. možda im je i ovo peto previše.
6. New York Giants - Ovo je ekipa od koje očekujem najviše iznenađenja. Osvojili su mesto u playoff-u tek u poslednjem trenutku, igraju promenljivo, čas odlično, čas tragično. Ali, ne mogu da zaboravim da su upravo tako izgledali i kad su pre nekoliko godina osvojili SuperBowl protiv favorizovanih Patriots-a. Toliko me podsećaju na sebe iz tog vremena, da ih stavljam kao potencijalno iznenađenje.
7. San Francisko 49ers - Došli smo u donji deo liste, među ekipe koje imaju manje od 50% šanse da osvoje prvenstvo. I tu stavljam ekipu koja ima drugi najbolji rezultat iz regularne sezone. Niko to nije očekivao, i očekivanja su sada prevelika. Ipak, mislim da su do sada dosta pobeđivali na iznenađenje, i da ne mogu daleko protiv ekipa koje će se pripremati posebno za njih.
8. Atlanta Falcons - Čvrsta i dobra ekipa. Godinama u vrhu, nikada zaista visoko. Volim ih, ali su na žalost ipak manje kvalitetni i od Packers-a i od Saints-a. Da nema ova dva tima, Atlanta bi mogla daleko, ovako... to je ipak zid.
9. Detroit Lions - Najveće pozitivno iznenađenje sezone. Igrali su odlično, pobedili neke važne utakmice. Ipak, njihov uspeh je još uvek mlad, nisu dovoljno zreli za stvarne pobede. Ako ostanu na okupu i u dobrom stanju, budućnost je njihova.
10. Denver Broncos - O njima se možda najviše priča. Naravno, Tim Tebow. Pobedio je nekoliko utakmica za redom, sve u poslednjim sekundama, i tako obezbedio playoff za ovu, možda ne tako lošu ekipu, ali ipak lošiju nego što se o njima priča. Mislim da nikako nisu dorasli dobrim ekipama, a to se videlo i porazima od Lions-a ili Patriots-a tokom sezone.
11. Huoston Texans - Prvo učešće u playoff-u za ovu ekipu. Ipak, poslednjih nekoliko godina su bili na pragu, ali su na žalost imali nepobedive Colts-e u grupi. Sada kada ovih nema, Texans-i su u igri. Na žalost, povrede su ih desetkovale u poslednjim kolima, a to se odrazilo i na drastičan pad u kvalitetu igre. Jedina sreća im je što u prvom kolu igraju protiv:
12. Cincinnati Bengals - Najgora ekipa u ovom društvu. Jeste da je to mlad tim, jeste da su kao takvi možda i ljubimci.. .ali. Jedina šansa im je što u prvom kolu igraju protiv desetkovanih Texans-a.

Нема коментара:

Постави коментар